Black Reserve - Château de Pouzols Cuvée 1437 Minervois

Proefnotitie

Granaatrode kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen, bramen en kruiden. Rond in de mond met een hint van hout.

Specificaties

Wijnhuis Black Reserve
Artikelnummer 62911
Land van herkomst Frankrijk
Streek Languedoc
Sluiting Kurk
Druiven mourvèdre (50 %)
syrah (40 %)
grenache (10 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bessen, bramen, kruiden

Vinificatie:

Na de oogst uit verschillende percelen vindt de schilweking plaats op roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische vergisting rijpt de wijn op verschillende fusten van verscheidene leeftijd voor 12 maanden. Dit geeft de wijn body en kruidigheid.

Wijn spijs:

Lam, rundvlees en oude kazen

Awards:

“Zeer complexe Minervois met een lichtzinnig karakter. Delicaat klein rood, het mysterie van garrique, een tijmlijntje, rozemarijn en een fikse hoeveelheid je-ne-sais-quoi. Voor wie het geduld kan opbrengen: oplegbaar.”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Ontstaan uit een samenwerkingsverband in Languedoc. Wijnmaker Olivier Dauga creëert buitengewone cuvées; Onderdeel van deze Black Reserve selectie zijn de Corbières van Château de Jonquieres, Minervois van Château de Pouzols en de houtgelagerde Chardonnay van Domaine de Cazelles Verdier. Het is de topselectie uit diverse appellations in Zuid-Frankrijk, gekozen door onder andere hun gunstige ligging en hoge kwaliteit druiven.


Meer van Black Reserve