Arauco Reserva Carmenere

Proefnotitie

Robijnrode kleur. Aroma’s van zwarte bessen, bramen en specerijen. Zachte, volle smaak met een ronde structuur.

Specificaties

Wijnhuis Arauco
Artikelnummer 185022
Land van herkomst Chili
Streek Maule Valley
Sluiting Kurk
Druif carmenere (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte bessen, bramen, specerijen

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven gelijk terug gekoeld. Dan vindt de schilweking plaats voor 72 uur bij een temperatuur van 15 graden. Daarna de vergisting voor 8 dagen tussen de 25 – 28 graden. Vervolgens rijpt 50% van de wijn op Frans en Amerikaans eikenhoutenfusten deels nieuw en gebruikte fusten voor een periode van 6-8 maanden.

Wijn spijs:

Wild met zoetige fruitsauzen. Stoofschotels en gegrild vlees

Awards:

“Duidelijk donker (drop, leder, laurier) waren geur en smaak van de zachte frisse, meer roosteraroma’s en ook een beetje zwart fruit offrerende Carmenere Reserva uit de Valle del Maule”,
Hubrecht Duijker

Achtergrondinformatie:

De naam Arauco verwijst naar de beschermde boomsoort Araucaria, in het Nederlands ook wel apenboom genoemd. Deze prachtige groen boom is de nationale boom van Chili en afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika.

Wijnhuis Arauco is gelegen in Loncomilla Valley, de oudste wijnvallei van Chili die zich bevindt in het hart van de Maule vallei. Het familiebedrijf, opgericht door Anselmo Cremaschi, begon 125 jaar geleden met wijnmaken in Cremona, Italië. Momenteel staat de vijfde generatie in Maule Valley aan het roer en wordt Arauco geleid door Don Pablo Cremaschi en zijn zonen Cristian en Andres waarbij Italiaans erfgoed wordt gecombineerd met Chileense natuur.

De wijnen van Arauco zijn allemaal op een duurzame manier geproduceerd en Estate Grown, ofwel: de gebruikte druiven voor de wijnen komen enkel van het wijngoed zelf. Daarnaast worden de wijnen gebotteld op het wijngoed zelf. Het Chileense wijnhuis heeft milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt met biologisch afbreekbare en ecologische producten tijdens de wijnbereiding. Arauco is binnenkort dan ook één van de eerste wijnmakers met de: Chilean Sustainable Certification. Wijnmaker Gonzalo Pérez Abarzúa maakt al meer dan 20 jaar met veel plezier wijn. Gonzalo heeft al veel succesvolle (Chileense) wijnen op de markt gebracht. Sinds 2015 is hij de wijnmaker bij Arauco.


Meer van Arauco