Arauco Chardonnay Reserva

Proefnotitie

Licht goudgeel van kleur. Aroma’s van ananas, mango, banaan, vanille en amandelen. Krachtig, rond en romig van structuur met een zachte afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Arauco
Artikelnummer 185020
Land van herkomst Chili
Streek Maule Valley
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Ananas, mango, romig

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven gelijk terug gekoeld. Na het persen wordt het vrijlopende sap apart gehouden, want dit is van hoge kwaliteit. Dit hele proces gebeurt op 10 graden Celsius. Daarna vind de vergisting plaats waarvan 25% rijpt op nieuw eikenhouten fusten. Gevolgd door 6 maanden rijping op eikenhoutenfusten met het toepassen van battonage.

Wijn spijs:

Romige gerechten met vis, wit vlees. Risotto’s en pasta’s

Achtergrondinformatie:

Wijnhuis Arauco is gelegen in Loncomilla Valley, de oudste wijnvallei van Chili die zich bevindt in het hart van de Maule vallei. Het familiebedrijf, opgericht door Anselmo Cremaschi, begon 125 jaar geleden met wijnmaken in Cremona, Italië. Momenteel staat de vijfde generatie in Maule Valley aan het roer en wordt Arauco geleid door Don Pablo Cremaschi en zijn zonen Cristian en Andres waarbij Italiaans erfgoed wordt gecombineerd met Chileense natuur.

De wijnen van Arauco zijn allemaal op een duurzame manier geproduceerd en Estate Grown, ofwel: de gebruikte druiven voor de wijnen komen enkel van het wijngoed zelf. Daarnaast worden de wijnen gebotteld op het wijngoed zelf. Het Chileense wijnhuis heeft milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt met biologisch afbreekbare en ecologische producten tijdens de wijnbereiding. Arauco is binnenkort dan ook één van de eerste wijnmakers met de: Chilean Sustainable Certification. Wijnmaker Gonzalo Pérez Abarzúa maakt al meer dan 20 jaar met veel plezier wijn. Gonzalo heeft al veel succesvolle (Chileense) wijnen op de markt gebracht. Sinds 2015 is hij de wijnmaker bij Arauco.

De naam Arauco verwijst naar de beschermde boomsoort Araucaria, in het Nederlands ook wel apenboom genoemd. Deze prachtige groen boom is de nationale boom van Chili en afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika.


Meer van Arauco