Baladin Lëon

Proefnotitie

De kleur is donkerbruin met zoete specerijen, chocolade, toffee en gedroogd fruit. Vol en krachtig met smaken zoals koffie, drop en chocolade. De afdronk is aanhoudend.

Specificaties

Producent Baladin
Artikelnummer 183010
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Chocolade, toffee, gedroogd fruit

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Chocolade, wild, stoofschotels en blauwe kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe. Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht. Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten,
denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.

Wist je dat...
het oorspronkelijk bedoelde winterbier Leön rondom Kerst (Noël) zó succesvol was dat Teo besloot het bier het hele jaar beschikbaar te stellen? Om die reden veranderde hij de naam van het bier in Leön.


Meer van Baladin